Al zoekend in de groentela van mijn koelkast wat ik zou gaan maken voor het avondeten gisteren kwam ik erachter dat het zakje met voorgesneden broccoli en bloemkool echt gebruikt moest worden. Ik had al beloofd aan Dunc om mie te maken, dus tot grote ergernis van hem werd het mie met kipfilet én broccoli en bloemkool. Om hem tegemoet te komen voegde ik masala (kerrie) toe aan dit gerecht, op deze manier vindt hij deze groente namelijk wel lekker.

mie-kipfilet-broccoli-bloemkool

Wat heb je nodig:
1 zakje voorgesneden broccoli en bloemkool (AH, 2 euro)
1 pak eiermie
2 lapjes kipfilet in blokjes gesneden
1 gesnipperde ui
3 teen knoflook (fijngesneden)
1 theelepel madame jeanette (potje te koop bij o.a. Jumbo)
soya zout en zoet (naar wens)
peper, zout en kerriepoeder/masala naar wens

Kruid de blokjes kipfilet met wat Madame Jeanette (Surinaamse peper), peper, zout, paprikapoeder en kerrie, bak dit vervolgens in wat olie bruin/gaar. Voeg de uien toe en zodra deze glazig zijn de fijngesneden knoflook. Even roeren en dan kunnen de voorgesneden groenten (en een klein beetje water) er aan toegevoegd worden. Laat dit onder af en toe roeren gaar worden en bereid ondertussen de mie zoals op het pak staat aangegeven. Wanneer de mie klaar is en de groentes gaar zijn kun je de mie aan het groente/vleesmengsel toevoegen. Goed mengen en met wat soya (zowel de zoete als de zoute) verder op smaak brengen.

Heel simpel, maar wel zo lekker dat de kids meer dan 1 bord hebben leeggegeten ^_^ Fijne woensdag!

Categorie: Everything Food
14 reacties op: "Mie met kipfilet, broccoli en bloemkool"
mei 2, 2012 at 14:27

Ziet er lekker uit

Beantwoorden

mei 2, 2012 at 14:32
mei 2, 2012 at 14:53

Lijkt me echt heerlijk!

Beantwoorden

mei 2, 2012 at 15:16

Ziet er zo lekker uit!

Beantwoorden

mei 2, 2012 at 15:56

Oh yum! Hoe krijg je ‘t toch telkens voor elkaar om mij lekkerbekkend voor de computer te krijgen?!

Beantwoorden

mei 2, 2012 at 16:46

Heerlijk zeg! En nog gezond ook, goed bezig :)

Beantwoorden

mei 2, 2012 at 17:34

Oh hm, ziet er weer heerlijk uit! Thuis maken wij af en toe ook wel eens Mie, wat is dat toch smullen!

Beantwoorden

mei 2, 2012 at 19:23

Sounds good!!

Beantwoorden

mei 2, 2012 at 20:34

ziet er goed uit hoor…!

Beantwoorden

mei 3, 2012 at 10:11

Krijg er spontaan honger van! :inlove:

Beantwoorden

mei 3, 2012 at 16:55

als ik even een tipje mag geven: ik heb vorige week een sapje (geprobeerd) te maken van brocolli en spinazie(vraag me niet waarom) en dat was SMERIG
ik werd er misselijk van

ehh heeft niet zoveel met je stukje te maken maar toch

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Broccoli lijkt mij zelf ook echt wel het vieste wat je kunt gebruiken voor een groene smoothie :S Heb je wel al andere combi’s geprobeerd met de spinazie…in ieder geval met een fruitsoort?

Beantwoorden

mei 3, 2012 at 22:52

Oei, that looks quite yummy to me! Compliment voor jou, want ik ben een helse eter als het aankomt op hartig voedsel.

Beantwoorden

mei 5, 2012 at 15:58

Zit er heeerlijk uit! Ga het zeker een keertje proberen

Beantwoorden:zzz: :zen: :yes: :yay: :xmastree: :xmas: :wtf: :wow: :wizard: :witch: :wink: :wideeyed: :wave: :vommit: :upsidedown: :umbrella: :tongue: :toast: :tired: :thumbsup: :thumbsdown: :teacher: :talktothehand: :sweatdrop: :stir: :star: :spoon: :spinning: :sorry: :snowman: :sneeze: :smooch: :smile: :silly: :silenced: :side: :side2: :sick: :shockedd: :shocked: :shit: :shh: :sexy: :scratchchin: :sadnope: :sad: :releaved: :questionm: :pumpkin: :present: :popcorn: :party: :oreo: :oops: :omg: :oath: :nope: :noo: :nod: :nod2: :no: :news: :nananananana: :muffin: :mad: :loveyou: :loser: :lol: :listening: :liar: :kiss: :jaded: :innocent: :inlove: :ideaa: :idea: :huh: :hmm: :hmm2: :hiya: :hissyfit: :highfive: :hey: :hellokitty: :heart: :headbanger: :headache: :grumpy: :grouphug: :grin: :goodvibes: :gloomy: :frosty: :fork: :flirt: :fingerscrossed: :fainted: :eyebrows: :exclam: :eww: :duh: :drama: :dohh: :doh: :doh2: :dizzy: :dead: :cute: :cupcake: :cryeyesout: :coolwink: :cool: :cookie: :confused: :cloud9: :clap: :chili: :chihuahua: :cherry: :cheery: :cheers: :chatting: :cash: :candyheart: :candycane: :cake: :bread: :boo: :blush: :blinkhearts: :blink: :blank: :begging: :banghead: :banana: :angry: :angel: :ahh: :2inlove

Let's keep CherryFizz a happy place!
Wanneer jouw reactie niet meteen zichtbaar is zal ik hem eerst moeten goedkeuren, het is niet nodig om de reactie nogmaals te verzenden. Reacties die beledigend of discriminerend zijn worden gedelete, ik wil het graag gezellig houden op mijn site. Daarnaast wordt spammen ook niet gewaardeerd (en zeker niet door bedrijven!), een link naar je eigen website kun je plaatsen in het daarvoor bestemde vakje. Let's keep CherryFizz a happy place! Thanks!

Klik hier om weer naar boven te gaan

Hey, hallo!
Welkom op www.cherryfizz.nl, ik ben Gonny en dit is mijn plekje op het internet waar ik ongestoord mijn ei kwijt kan. Je kunt hier logjes vinden over heerlijke lekkernijen (recepten), af en toe een outfit, maar ik schrijf vooral over mijn gezin. Mocht je het leuk vinden om mij te volgen dan mag dit uiteraard. Laat je even weten wie jij bent? Meer over mij en mijn gezin kun je op deze pagina vinden. Heel veel leesplezier!

Mijn blog categorieen
Gratis printables
lp_amazing lp_tea lp_coffee
Ben jij op zoek naar leuke printables? Misschien kun je iets leuks vinden tussen de printables die ik gemaakt heb.