Recept aangepast op 15 december 2012

Saoto soep is een soep die ik zelf nog niet eerder had gemaakt. Ik kon er voor kiezen om het met een kant en klare boemboe te maken, maar ik wilde het helemaal zelf doen. Ik ben op zoek gegaan naar een recept en kwam uit op de site SurinamCooking. Ik heb het ietsjes anders gemaakt (had bepaalde dingen niet in huis), maar ondanks dat heeft het onwijs gesmaakt!

20oktober2012-saotosoep

Ingrediënten: 4 (á 5) personen
bouillon
3 liter water
2 halve kipfilets
1 grote ui (gesnipperd)
4 tenen knoflook (doormidden gesneden)
1 kruidenbuiltje kip
2 bouillonblokjes tuinkruiden
citroengras(poeder)
4 pimentkorrels
gemberpoeder
klein handje vermicelli
peper en zout naar smaak

Ingrediënten:
vulling
rijst
bakje tauge (schoongemaakt)
de gepluisde kipfilet
eieren (gekookt en in vieren gesneden)
gebakken uitjes
peterselie

Vul een pan met water, plaats hier de nog rauwe kipfilet in en zo ook de kruiden (kijk zelf even aan hoeveel kruiden, ik heb het niet afgemeten aangezien het niet de bedoeling was om het recept te delen), kruidenbuiltje, ui en knoflookteentjes. Trek hier een bouillon van (ongeveer anderhalf uur). Kook ondertussen de rijst (ik heb Surinaamse witte rijst gebruikt) en een ei per persoon. Haal nadat de bouillon getrokken is de kipfilet uit de pan, even laten afkoelen en dan pluizen (= in stukjes trekken). Voeg vervolgens de vermicelli toe aan de bouillon, wanneer deze gaar is kan de soep opgediend worden.

Plaats een beetje rijst in een schaal of op een bord, daaroverheen de taugé en kipfilet. Vervolgens giet je de soep eroverheen, plaats de 4 stukjes ei op het geheel en strooi er wat gebakken uitjes en peterselie over. Ik geloof dat dit het wel was :) Ik vergat iets…wil je het geheel wat pittiger hebben dan kun je er altijd een Madame Jeanette doorheen doen of gewoon wat sambal. Fijne dag nog!

27 reacties op: "Mijn eerste zelfgemaakte Saoto soep"
maart 1, 2012 at 12:56

Zoals ik al zei op twitter… wanneer mogen wij bij je komen eten?? :eyebrows:

Telkens als ik naar jou recepten kijk krijg ik trek :coolwink:

Beantwoorden

maart 1, 2012 at 12:56

Hmm!! Ziet er heerlijk uit!
Mag ik bij je komen eten?? hihi!
Zelf maak ik het heeeeeel afentoe met een pot va Faja Lobi ofzoiets.
Ook erg lekker , maar toch anders denk ik.
Ik ga je recept een keertje lenen! (:

Beantwoorden

maart 1, 2012 at 12:57

ik maak zelf altijd Soto Ajam (indonesisch).
Met oa prei, taugé, aardappel, mihoen en selderie blad.
(en rijst, eieren, kip, sambal, gebakken uitjes, seroendeng)

Beantwoorden

Ellen
maart 1, 2012 at 12:59

Mmmm ziet er heerlijk uit! Ik ga je recept binnenkort eens uitproberen. =D

Beantwoorden

maart 1, 2012 at 13:01

Ziet er heerlijk uit! Omnomnom! :eyebrows:

Beantwoorden

maart 1, 2012 at 13:22

Ziet er heerlijk uit :o

Beantwoorden

maart 1, 2012 at 13:30

ik ben GEK op sauto soep (en bara)(en pom) hahaha.
Via airmagazine.nl kwam ik overigens op deze blog http://www.foxycooks.co.uk/ misschien zitten hier ook wel goede recepten bij (hoop niet dat dit bij je spam terecht komt..)

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Oeh ik ook, bara met wat (veel haha) mango chutney mjammie! Leuke site, bedankt voor het delen :D

Beantwoorden

maart 1, 2012 at 13:31

Lijkt me heel apart, maar misschien toch het proberen waard?

Beantwoorden

maart 1, 2012 at 14:47

Lekker! Ziet er echt goed uit joh.

Beantwoorden

maart 1, 2012 at 17:33

Mmmmm lekker!!!!

Beantwoorden

maart 1, 2012 at 17:42

mmm ziet er heerlijk uit! Valt me eigenlijk nog mee wat erin moet :)

Beantwoorden

maart 1, 2012 at 17:45

het ziet er echt heerlijk uit! moet echt eens een receptje van je pikken al ben ik niet zo’n kook held(in)

Beantwoorden

maart 1, 2012 at 18:37

ooooh deze soep is zo fijn. Ik maak hem ook met regelmaat. Maak hem weer net iets anders dan jou… maar zou zeker net zo goed smaken

Beantwoorden

maart 1, 2012 at 18:55

Ik heb dit nog nooit gegeten, bijzondere soep zeg!

Beantwoorden

maart 1, 2012 at 19:57

Ik hou van deze soep! Ik maak hem meestal zelf, dat is toch het lekkerste :)

Beantwoorden

maart 1, 2012 at 20:34

Dit ziet er heel erg lekker uit!

Beantwoorden

maart 2, 2012 at 11:53

Heerlijk krijg er trek van:)

Beantwoorden

maart 2, 2012 at 13:44

Ziet er erg lekker uit!

Beantwoorden

maart 2, 2012 at 17:03

dat ziet er wel smakelijk uit hoor

Beantwoorden

maart 3, 2012 at 15:30

oh hier was ik op aan het wachten bepaalde ingredienten zal ik hier niet hebben maar ik ga deze zo goed mogelijk na maken

Beantwoorden

tessa
maart 4, 2012 at 12:56

i love saoto!! Ik zet er ook altijd van die gebakken so-oen(chinese vermecelli)in. Die moet je even bakken gaat echt super snel net als kroepoek). En van die gebakken aardappel mini frietjes en soepgroente(selderij) ipv peterselie. Denk dat het vandaag weer saoto wordt.

Beantwoorden

[…] 2. watermeloen, lekker! 3. avondeten: bruine rijst met allerlei groentes en wat vis. 4. avondeten: de saotosoep was zo goed in de smaak gevallen dat ik het nog een keer maakte. 5. lunch: champignonsoep, halve […]

[…] lekkere hapjes/snacks op tafel en werd er ook gezorgd voor het avondeten wat dit keer bestond uit saoto soep en mijn tomatensoep met een twist, vooral de soato soep viel goed in de smaak yay! Helaas vergat ik […]

oktober 31, 2012 at 8:10

Normaal maak ik altijd soto ajam. Ga deze ook vd week een keertje proberen lijkt me erg lekker!

Beantwoorden

angelique
februari 18, 2014 at 17:52

Ik wil het recept binnenkort gaan maken maar waar koop je citroengras en pimentkorrels? En doe jij nou paprikachips over de soep heen of zag ik dat verkeerd?

Beantwoorden

[…] lievelingseten van Mark is mijn Surinaamse nasi met kip en saoto soep, dat van Duncan is tegenwoordig toch wel onze eigen gemaakte pizza (komt binnenkort een recept van […]:zzz: :zen: :yes: :yay: :xmastree: :xmas: :wtf: :wow: :wizard: :witch: :wink: :wideeyed: :wave: :vommit: :upsidedown: :umbrella: :tongue: :toast: :tired: :thumbsup: :thumbsdown: :teacher: :talktothehand: :sweatdrop: :stir: :star: :spoon: :spinning: :sorry: :snowman: :sneeze: :smooch: :smile: :silly: :silenced: :side: :side2: :sick: :shockedd: :shocked: :shit: :shh: :sexy: :scratchchin: :sadnope: :sad: :releaved: :questionm: :pumpkin: :present: :popcorn: :party: :oreo: :oops: :omg: :oath: :nope: :noo: :nod: :nod2: :no: :news: :nananananana: :muffin: :mad: :loveyou: :loser: :lol: :listening: :liar: :kiss: :jaded: :innocent: :inlove: :ideaa: :idea: :huh: :hmm: :hmm2: :hiya: :hissyfit: :highfive: :hey: :hellokitty: :heart: :headbanger: :headache: :grumpy: :grouphug: :grin: :goodvibes: :gloomy: :frosty: :fork: :flirt: :fingerscrossed: :fainted: :eyebrows: :exclam: :eww: :duh: :drama: :dohh: :doh: :doh2: :dizzy: :dead: :cute: :cupcake: :cryeyesout: :coolwink: :cool: :cookie: :confused: :cloud9: :clap: :chili: :chihuahua: :cherry: :cheery: :cheers: :chatting: :cash: :candyheart: :candycane: :cake: :bread: :boo: :blush: :blinkhearts: :blink: :blank: :begging: :banghead: :banana: :angry: :angel: :ahh: :2inlove

Let's keep CherryFizz a happy place!
Wanneer jouw reactie niet meteen zichtbaar is zal ik hem eerst moeten goedkeuren, het is niet nodig om de reactie nogmaals te verzenden. Reacties die beledigend of discriminerend zijn worden gedelete, ik wil het graag gezellig houden op mijn site. Daarnaast wordt spammen ook niet gewaardeerd (en zeker niet door bedrijven!), een link naar je eigen website kun je plaatsen in het daarvoor bestemde vakje. Let's keep CherryFizz a happy place! Thanks!

Klik hier om weer naar boven te gaan

Hey, hallo!
Welkom op www.cherryfizz.nl, ik ben Gonny en dit is mijn plekje op het internet waar ik ongestoord mijn ei kwijt kan. Je kunt hier logjes vinden over heerlijke lekkernijen (recepten), af en toe een outfit, maar ik schrijf vooral over mijn gezin. Mocht je het leuk vinden om mij te volgen dan mag dit uiteraard. Laat je even weten wie jij bent? Meer over mij en mijn gezin kun je op deze pagina vinden. Heel veel leesplezier!

Mijn blog categorieen
Gratis printables
lp_amazing lp_tea lp_coffee
Ben jij op zoek naar leuke printables? Misschien kun je iets leuks vinden tussen de printables die ik gemaakt heb.