Ik vertelde gisteren al op Twitter dat Angela (gisteravond) langs zou komen om even gezellig bij te kletsen over van alles en nog wat. Natuurlijk moest ik wel iets lekkers bij de thee  (ja, we zijn echte theeleuten ^^) hebben. Ik wilde mijn cake bonbons maken daar Angela hier vorige keer (ze had de voorbereiding namelijk zien staan voor Mark zijn verjaardag in maart) al erg benieuwd naar was. Dus ‘s middags begonnen met het bakken van de cake en het verdere proces om het te verwerken tot cake bonbons.

‘s Avonds rond een uurtje of 7 was An hier en we hebben dus inderdaad gekletst over van alles en nog wat, gelachen om mijn (how to) filmpje dat mislukt was, geknuffeld met Amber, gekletst met Duncan over zijn lego (obsessie haha), ik heb nog wat make-upjes aan haar gegeven, wat dingetjes uitgelegd, natuurlijk thee gedronken en de bonbons gegeten. Gelukkig vond An ze lekker en was ze met mij eens dat ik het recept online kon plaatsen.

Dus bij deze staat mijn recept voor cake bonbons! Nu duik ik weer de keuken in om cupcakes te bakken voor mijn broer (hij wilt graag de pindakaas cupcakes met jamvulling), want hij is morgen jarig. Gaan jullie trouwens morgen met Koninginnedag nog iets leuks doen?

Cake Bonbons
Bron recept: Eigen recept

Ingrediënten voor de cake:
245 gram (tarwe) bloem
1 theelepel bakpoeder
75 gram boter (kamertemperatuur)
50 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
200 gram kristalsuiker
halve theelepel vanille essence
3 middelgrote eieren (kamertemperatuur)
150 ml melk (kamertemperatuur)
een mespuntje zout

Ingrediënten verdere bewerking:
– smeltchocolade (au bain marie gesmolten)
– suikermelk (gecondenseerde melk)

Cake bakken en tot bonbons maken:
1. Verwarm je oven voor op 175ºC en vet je springvorm in. Mix de boter (zowel de gewone als de roomboter) totdat deze zacht is, voeg daarna de suiker, vanille en de eieren toe en mix dit voor ongeveer 5 minuten.

2. Zeef de bloem, bakpoeder, zout in een schaal en voeg dit met de melk aan je mixer(schaal) toe en meng dit alles tot een geheel. Als het beslag te dik is voeg je nog een klein beetje melk toe.

3. Plaats het beslag in een springvorm met een diameter van 26cm en bak de cake voor 35 tot 45 minuten. Prik met een tandenstoker in het midden van je cake, komt deze er schoon uit dan is de cake klaar. Haal de cake uit de springvorm en laat hem afkoelen.

4. Wanneer de cake is afgekoeld moet je hem verkruimelen, ik doe dit met mijn keukenmachine. Na het verkruimelen moeten we de cake iets plakkeriger maken zodat er balletjes van gedraaid kunnen worden, dit doe ik met suikermelk (gecondenseerde melk) daar ik deze zoete smaak enorm lekker vind (ook ontzettend lekker in een kop koffie trouwens).

5. Voeg lepel voor lepel wat suikermelk toe totdat het kleverig genoeg is om er balletjes van te draaien. Draai er balletjes van en plaats deze voor een goed half uur in de koelkast zodat ze wat steviger zijn voor verdere verwerking.

6. Haal de balletjes uit de koeling, haal ze door de gesmolten chocolade en plaats ze op een met bakpapier bedekt (tegen het kleven) bord/schaal. Plaats ze hierna weer in de koeling zodat de chocolade sneller hard wordt, des te eerder kun je er van genieten ;)

[print_link]

47 reacties op: "We zijn echte theeleuten"
april 29, 2009 at 14:04

ow meid wat doe je me aan!!!!ik gaat morgen ff snel boodschappen doen en dan duik ik die keuken in om die heerlijke bonbons van je te maken (oooow wat slecht hahaha) ze zien er heerlijk uit!
leuk dat jullie lekker thee hebben geleut en dat het gezellie was :D
wij duiken morgen winkelcentras in, de stad in den haag vermijd ik maar, te druk hahahha

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Ja sorry haha! Je zou natuurlijk voor morgen wat oranje kleurstof erdoorheen kunnen doen, dan zijn ze helemaal in stijl ;)

Beantwoorden

Reactie van rachel

hahahah, en ja goeie tip, ik gaat ff proberen:D aangezien ik geen keuken prinses ben maar dit moet lukken :D fijne dag morgen zowel q-day en verjaardag van je broer ;)

Beantwoorden

Reactie van Gonny

En? Heb je ze nog gemaakt?

Beantwoorden

Reactie van rachel

nee :( door alle commotie van gister, maar heb wel alles liggen dus misschien strakkies :) kon alleen die kleurstof niet vinden waar je het over had.

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Oh ja inderdaad…je hebt een ongeluk gehad :( Kleurstof kun je bij een toko kopen, ik weet alleen niet of je oranje kunt vinden (dan moet je gewoon wat rood met geel mengen)

Beantwoorden

april 29, 2009 at 14:06

Je site is al klaar voor morgen in ieder geval, leuk hoor!

Heerlijk toch nee met wat lekker. Ik ga je recepten eens bekijken.

Fijne Koninginnedag morgen!

Beantwoorden

Yvonne
april 29, 2009 at 14:35

Ooh dit recept ken ik, ik maak ze weleens met de recepten en decoratietips van Bakerella(.com). Erg leuk en lekker! Ik weet niet of je haar site kent, maar daar staan zoooveel leuke decoratietips op, moet je maar eens kijken :)

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Van die site komt het idee voor de cake bonbons inderdaad :nod:

Beantwoorden

april 29, 2009 at 15:17

Ohh die zien er heerlijk uit!
Mijn papa is morgen jarig dus wij gaan dat vieren :coolwink:

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Nog gefeliciteerd met je vader ^^

Beantwoorden

april 29, 2009 at 15:45

Heerlijk zeg! Maar hoe blijf je toch zo slank? ;-)

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Hoe? Tja, dat weet ik eigenlijk ook niet hihi :upsidedown:

Beantwoorden

Reactie van Lnnkz

Ach lekker toch! :)

Beantwoorden

Lina
april 29, 2009 at 16:28

Jij maakt altijd zulke heerlijke foto’s van je eten. (L) Maar je baksels zijn meestal ook erg lekker.

Ik ben morgen ook jarig! Vindt je broer het ook zo vervelend dat hij op koninginnedag jarig is? Ik heb echt een hekel aan de kleur oranje gekregen sinds een paar jaar. :D

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Nog gefeliciteerd Lina :kiss; Volgens mij vond hij het vroeger wel vervelend, maar nu niet meer ^^

Beantwoorden

april 29, 2009 at 17:11

Gezelligheid :heart: ! En die cakebonbons zien er weer heerlijk uit. :blinkhearts:

Al vast van harte gefeliciteerd met je broer zijn birthday Gonny!

Wij gaan morgen ff het dorp in, mijn moeder moet hier ergens zingen dus dat is wel ff leuk. Voor de rest hebben we geen plannen, maar we maken er wel weer een leuke dag van :silly: .

Beantwoorden

Reactie van Gonny

En hoe is het zingen gegaan?

Beantwoorden

april 29, 2009 at 17:25

Dat ziet er weer erg lekker uit allemaal. Je foto erbij is ook weer erg mooi geworden. Het water loopt mij voor de zoveelste keer weer in mijn mond.
Morgen gaan wij even bij mijn schoonmoeder koffiedrinken en misschien duiken we de binnenstad van Deventer nog even in, als het allemaal gaat lukken met die drukte.
Groetjes en een hele fijne dag morgen, Jeanine

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Dank je wel :blush:

Beantwoorden

Gonny
april 29, 2009 at 19:26

Ja zijn lekker he? Ik wilde het eerst maken met de cream cheese, maar wij lusten dit alle drie niet. Daar ik nog een blik suikermelk in huis had (drink ik vaak in mijn koffie) besloot ik dit te gebruiken ^^

Beantwoorden

april 29, 2009 at 19:37

Oh wat ziet dat er weer heerlijk uit! Ik heb net gegeten maar ik krijg er spontaan weer trek van! Ga ze ook maar eens proberen te maken.. :smile:

Morgen ga ik naar Delft, daar is het altijd zo leuk met Koninginnedag. ^^ Veel plezier morgen! (wat je ook gaat doen :tongue: )

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Mocht je ze hebben gemaakt, laat je dan weten wat je er van vond?

Beantwoorden

april 29, 2009 at 21:15

ja ze waren echt heeerlijk! :-D
als je de volgende keer bij mij komt, zorg ik dat er ook iets lekkers klaar staat. :heart:

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Nu word ik wel benieuwd An, wat ga je maken? vertel, vertel haha :cute:

Beantwoorden

april 29, 2009 at 21:29

Wat gezellig zeg! En wat zien die cakebonbons er heerlijk uit :blinkhearts:

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Thanks Eline

Beantwoorden

april 29, 2009 at 23:50

Het ziet er niet echt uit als cake, meer als suiker, haha. Het doet me aan van die leuke suikerstokjes denken voor in de thee. Desalniettemin (als dat één woord is) ziet het er heerlijk uit! En alvast gefeliciteerd met je broer. :)

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Het lijkt inderdaad wel een beetje op suiker hihi en jep ‘Desalniettemin’ is 1 woord ;)

Beantwoorden

april 30, 2009 at 7:51

Jeetje, dat ziet er lekker uit!! Ik krijg accuut trek in allemaal lekkere dingen!!! Altijd lekker bij de thee, maar chocolade is ook super bij koffie, dus hier kan het altijd wel bij de thee/koffie :D Goed recept!!!

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Kan inderdaad ook perfect bij de koffie :nod:

Beantwoorden

mei 1, 2009 at 9:22

Wij hebben met koninginnedag rommelmarkten afgelopen.. En lekker veel spullen gekocht! :D

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Als je door de rommel heenkijkt, kun je altijd wel wat leuks vinden toch? ^^

Beantwoorden

mei 1, 2009 at 11:10

Wat gezellig he, die internetvriendinnetjes in real life! :)
Mooi dat het zo leuk was weer!

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Ja is inderdaad enorm gezellig :nod: :cute:

Beantwoorden

mei 1, 2009 at 15:07

Zien er echt heerlijk uit die bonbons. Gezellig weer zo’n date met je internetvriendinnetje.

Beantwoorden

Sara
september 9, 2009 at 22:30

Hoi Gonny,
geen idee of je ook op oude posts reageert maar ik ga het proberen!
De bonbons zien er heeerlijk uit en heb zin om ze dit weekend (voor mijn verjaardag) te maken.. maar kan je de suikermelk ook vervangen door iets anders? Hou zelf niet van
al te zoet en jij beschreef dat dit wel zo is door de suikermelk..
Alvast bedankt!

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Ja hoor meid ik reageer ook op oude posts :angel:
Je kunt de suikermelk gewoon vervangen voor gewone melk of iets anders als het maar aan elkaar kleeft zodat jij er balletjes van kunt draaien. Succes ermee en natuurlijk alvast gefeliciteerd!!

Beantwoorden

september 12, 2009 at 10:51

Gon help! Hoe moet ik die balletjes in de hete chocolade dippen? Any suggestion is welcome…

Beantwoorden

Reactie van Gonny

Pak zo’n balletje tussen twee vorken en dippen maar :wink:

Beantwoorden

februari 28, 2010 at 15:13

Echt een super recept! Ik zocht namelijk nog van dit soort dingetjes voor mijn high tea in maart :upsidedown:
Toen ik ze had gemaakt kon ik nergens suikermelk vinden, dus heb ik het met kokos melk gedaan, ook heel erg lekker! (misschien een tip voor de vorige keer met kokos schaafsel :cute: )

Beantwoorden

Reactie van Lisanne

Eh..ik bedoelde een tip voor de volgende keer natuurlijk, haha.

Beantwoorden

Sjoukje
april 12, 2010 at 19:37

Ik heb de cakebonbons net gemaakt (de chocolade is nog aan het stollen in de koelkast maar ik heb stiekem al geproefd) en ze zijn echt heerlijk! Ik heb heel lang gezocht naar gecondenseerde melk maar kon dit nergens vinden dus heb uiteindelijk maar koffiemelk meegenomen, en toen ik thuis kwam zag ik bij de reacties staan dat het ook met bijv. gewone melk kan :p

Beantwoorden

Danielle
maart 8, 2011 at 21:21

Ik heb ze zaterdagavond gemaakt en ze waren heerlijk. Zelfs het gezin was er dol op.

Beantwoorden

Simone
september 26, 2011 at 15:56

Mmm, dat ziet er echt heerlijk uit, Ik heb zaterdag voor het eerst met een vriendin samen echt zelf taarten en koekjes gebakken. Chocolate chip, Appeltaart en een Chocotaart. Nu ik de smaak eenmaal te pakken heb, wil ik deze zeker gaan proberen.

Beantwoorden

februari 10, 2012 at 8:41

Ze zien er heel erg lekker uit !
Daarom zal ik ze morgen ook maken :D

Beantwoorden

februari 28, 2012 at 15:50

dit moet ik echt ook eens gaan proberen
ziet er zoo leuk en lekker uit!

Beantwoorden:zzz: :zen: :yes: :yay: :xmastree: :xmas: :wtf: :wow: :wizard: :witch: :wink: :wideeyed: :wave: :vommit: :upsidedown: :umbrella: :tongue: :toast: :tired: :thumbsup: :thumbsdown: :teacher: :talktothehand: :sweatdrop: :stir: :star: :spoon: :spinning: :sorry: :snowman: :sneeze: :smooch: :smile: :silly: :silenced: :side: :side2: :sick: :shockedd: :shocked: :shit: :shh: :sexy: :scratchchin: :sadnope: :sad: :releaved: :questionm: :pumpkin: :present: :popcorn: :party: :oreo: :oops: :omg: :oath: :nope: :noo: :nod: :nod2: :no: :news: :nananananana: :muffin: :mad: :loveyou: :loser: :lol: :listening: :liar: :kiss: :jaded: :innocent: :inlove: :ideaa: :idea: :huh: :hmm: :hmm2: :hiya: :hissyfit: :highfive: :hey: :hellokitty: :heart: :headbanger: :headache: :grumpy: :grouphug: :grin: :goodvibes: :gloomy: :frosty: :fork: :flirt: :fingerscrossed: :fainted: :eyebrows: :exclam: :eww: :duh: :drama: :dohh: :doh: :doh2: :dizzy: :dead: :cute: :cupcake: :cryeyesout: :coolwink: :cool: :cookie: :confused: :cloud9: :clap: :chili: :chihuahua: :cherry: :cheery: :cheers: :chatting: :cash: :candyheart: :candycane: :cake: :bread: :boo: :blush: :blinkhearts: :blink: :blank: :begging: :banghead: :banana: :angry: :angel: :ahh: :2inlove

Let's keep CherryFizz a happy place!
Wanneer jouw reactie niet meteen zichtbaar is zal ik hem eerst moeten goedkeuren, het is niet nodig om de reactie nogmaals te verzenden. Reacties die beledigend of discriminerend zijn worden gedelete, ik wil het graag gezellig houden op mijn site. Daarnaast wordt spammen ook niet gewaardeerd (en zeker niet door bedrijven!), een link naar je eigen website kun je plaatsen in het daarvoor bestemde vakje. Let's keep CherryFizz a happy place! Thanks!

Klik hier om weer naar boven te gaan

Hey, hallo!
Welkom op www.cherryfizz.nl, ik ben Gonny en dit is mijn plekje op het internet waar ik ongestoord mijn ei kwijt kan. Je kunt hier logjes vinden over heerlijke lekkernijen (recepten), af en toe een outfit, maar ik schrijf vooral over mijn gezin. Mocht je het leuk vinden om mij te volgen dan mag dit uiteraard. Laat je even weten wie jij bent? Meer over mij en mijn gezin kun je op deze pagina vinden. Heel veel leesplezier!

Mijn blog categorieen
Gratis printables
lp_eatsleeppoop lp_amazing lp_tea lp_coffee
Ben jij op zoek naar leuke printables? Misschien kun je iets leuks vinden tussen de printables die ik gemaakt heb.